فعالیت فکری مناسب برای کودکان

فعالیت فکری برای دانش آموزان دبستان

سوالات و معماهایی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند علاوه بر سرگرم کردن کودک، ذهن او را برای حل مسائل ساده و پیچیده آماده کنید.
در این پست ما برخی از این سوالات را همراه با پاسخ درست آورده‌ایم. این معماها را از فرزندتان بپرسید و زمانی را معین کنید تا پاسخ دهد؛ سپس جواب معما را به او بگویید. این یک فعالیت فکری مناسب برای دانش آموزان است.

سوال: شما با در دست داشتن کبریتی وارد یک اتاق سرد می‌شوید که یک شمع، چراغ نفتی و بخاری در آن وجود دارد؛ کدام را اول روشن می‌کنید؟

پاسخ درست: کبریت

سوال: در جوانی قد بلند و در پیری قد کوتاه هستم؛ اسم من چیست؟

پاسخ درست: شمع

سوال: خانه‌ای یک طبقه وجود داشت که در آن همه چیز صورتی بود، گربه‌ی صورتی، کامپیوتر صورتی، میز و صندلی صورتی، تلفن صورتی و… رنگ پله‌ها چه رنگی بود؟

پاسخ درست: پله‌ای وجود نداشت؛ این خانه فقط یک طبقه داشت.

سوال: کدام سنگین تر است؟ یک کیلو آجر یا یک کیلو پر؟

پاسخ درست: وزن هر دو یکی است.

سوال: کدام یک از ماه‌ها ۲۸ روز دارند؟

پاسخ درست: همه‌ی ماه‌ها

سوال: یک مرد در خیابان راه می‌رفت که باران شروع به باریدن کرد؛ او هیچ چتر و کلاهی برای اینکه خیس نشود همراه خود نداشت، اما حتی یک تار مویش هم خیس نشد! چگونه؟

پاسخ درست: او کچل بود.

سوال: فکر کنید در یک اتاق پر از آب و بدون در و پنجره‌ای برای خروج گیر افتاده اید، چگونه از اتاق خارج می‌شوید؟

پاسخ درست: با توقف همان فکری که وارد اتاق شده‌اید بیرون بیایید!

با طرح این سوالات از کودک علاوه بر به چالش کشیدن فکر او، سوال‌هایی را به او یاد داده‌اید که می‌تواند از دوستانش بپرسد و آنها را نیز سر گرم کند.