کوله پشتی مناسب برای کودکان

کوله پشتی کودک و یک انتخاب مناسب

کوله پشتی‌ کودک موجود با سایز‌ و رنگ و طرح‌های مختلفی تولید می‌شود اما یک کوله پشتی مناسب برای کودکان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

کوله پشتی‌ کودک نسبت به سایر کیف‌ها در دوران مدرسه کارایی بیشتری دارند چون تمام عضلات سرشانه، شکم، ستون فقرات را در حمل وسایل درگیر می‌کند و باعث می‌شود فشار روی تمامی عضلات پخش شود و کمتر به ستون فقرات کودک آسیب برسد.
هنگامی که شما یک کوله پشتی مناسب برای کودکتان انتخاب کنید و او به درستی آن را روی شانه‌های خود بگذارد از آسیب‌های گردن و شانه‌ که ناشی از حمل کوله پشتی کمتر است پیشگیری می‌کنید.

مشکلاتی که ممکن است از استفاده‌ی نادرست از کوله پشتی در کودکان به وجود بیاید

فعالیت‌های نادرست زیادی موجب درد کمر و گردن در کودکان می‌شود اما مهم ترین علت این درد حمل کردن نادرست کوله پشتی است.
توصیه‌ی پزشکان و فیزیوتراپیست‌ها این است که کودکان در کوله پشتی‌هایشان وزنی بیشتر از ۱۰٪ تا ۱۵٪ از وزن خود را حمل نکنند زیرا وزن زیاد کوله پشتی کودک باعث می‌شود ستون فقرات او به سمت عقب کشیده شود و فرم نامطلوبی به خود بگیرد و باعث ایجاد درد در کمر و گردن و سایر نقاط بدن شود.
بسیاری از کودکان زمانی که کوله پشتی خود را یک طرفه روی شانه‌ی خود می‌گذارند احساس بهتری دارند اما این کار باعث می‌شود وزن کوله پشتی روی یک شانه قرار بگیرد و شانه‌ی کودک را به سمت پایین بکشد که آن‌ها مدتی بعد دردهایی در شانه‌های خود احساس می‌کنند که نشان دهنده‌ی آسیب دیدن شانه است. همچنین تنگ کردن بیش از حد بند‌های کوله پشتی جریان خون در شانه‌ها را کاهش می‌دهد که موجب لمس شدن دست‌ و شانه‌ها می‌شود.

یک کوله پشتی با سایز بزرگ و وزن زیاد مشکلات زیر را برای کودک ایجاد می‌کند

– هنگامی که کودکان کوله پشتی‌های بزرگ را حمل می‌کنند از میزان حجم و سایز آن‌ مطلع نیستند، زمانی که می‌خواهند در راهروهای تنگ حرکت کنند یا بچرخند به همکلاسی‌هایشان برخورد می‌کنند و زمین می‌خورند.

– کودکانی که کوله پشتی‌های سنگین و بزرگ حمل می‌کنند دچار مشکلاتی در ستون فقرات خود می‌شوند.

– هنگامی که کودکان کوله پشتی‌های بزرگ و سنگین حمل می‌کنند نمی‌توانند به درستی راه بروند و ممکن است به دلیل از دست دادن تعادل از پله‌های مدرسه بیافتند

هنگام خرید کوله پشتی برای کودکان به نکات زیر توجه کنید

سبک باشد

یک کوله پشتی سبک مناسب با وزن کودک انتخاب کنید، به عنوان مثال کودکانی که ۳۰ کیلو هستند وزن کل کوله پشتی آن‌ها( همراه با کتاب‌های درون آن) نباید بیش‌تر از ۳ کیلو باشد

دو پند پهن که لایه‌ی محافظ شانه دارند

بند‌هایی که بیش از حد باریک هستند به شانه‌های کودک آسیب می‌رساند.

لایه‌ی محافظ پشت داشته باشد

این لایه‌ی محافظ علاوه بر اینکه راحتی کوله پشتی را فراهم می‌کند باعث می‌شود از پشت کودک در برابر اشیاء تیز درون کوله ( مداد، خط کش و…) محافظت کند

بند جلوی سینه و شکم داشته باشد

این بند‌ها به کودک کمک می‌کند وزن کوله پشتی را در تمام قسمت‌های بدن خود پخش کند.

قسمت‌های مختلف کوله پشتی را چک کنید

برای پخش شدن وزن در کوله پشتی قسمت‌های مختلفی وجود دارد مثلا در کوله پشتی‌ چرخ‌دار حمل آن مانند یک چمدان آسان است ولی وجود چرخ‌ها وزن کوله پشتی کودک را به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد.

برای جلو گیری از آسیب‌های ناشی از حمل کوله پشتی در کودک به موارد زیر دقت کنید

کوله پشتی او را قبل از رفتن به مدرسه با دستتان وزن کنید

• اینکه کوله پشتی کودک به خوبی طراحی شده یا نه در میزان وزنی که کودک می‌تواند حمل کند مؤثر نیست و کودک باید متناسب با وزن خود کوله پشتی را حمل کند.
  •  یک کوله پشتی با دو بند انتخاب کنید و مطمئن شوید کودک دو بند آن را روی شانه‌های خود می‌گذارد. کوله‌هایی که دارای یک بند هستند نمی‌توانند وزن کوله پشتی را به درستی پخش کنند.

چه کار‌هایی باعث می‌شود کوله پشتی بچه‌ها سبک‌تر شود؟

– بچه‌ها را تشویق کنید وسایلی که فقط در مدرسه استفاده می‌کنند را به خانه نیاورند و در کمد مخصوص خود بگذارند.

– به آن‌ها آموزش دهید کتاب‌های خود را طبق برنامه‌ی آن روز ببرند و کتاب‌های خارج از برنامه را همراه خود به مدرسه نبرند.

-مطمئن شوید بچه‌ها لوازم غیرضرور را در کوله‌ی خود حمل نمی‌کنند. (مانند لپ تاپ، تلفن همراه و…)

– به آن‌ها بگویید تنها کتاب‌هایی که برای انجام دادن تکلیف نیاز دارند را همراه خود به خانه بیاورند.

نکته‌ی دیگر برای چیدن وسایل کودک در کوله پشتی این است که وسایل سنگین‌تر را در جیب‌های نزدیک‌تر به پشت بگذارید و تا جایی که ممکن است از جیب‌های مختلف کوله پشتی برای قرار دادن لوازم استفاده کنید تا وزن آن‌ها پخش شود.