کودکان شاد

کودکان شاد دارای روابط اجتماعی بهتر و زندگی موفق‌تر نسبت به سایر کودکان هستند

چگونه کودکانی شاد داشته باشیم؟

داشتن کودکان شاد آرزوی هر پدر و مادر است. کودکان شاد دارای روابط اجتماعی بهتر و زندگی موفق‌تر نسبت به سایر کودکان هستند. برای اینکه کودکی شاد داشته باشید باید محیط‌هایی مانند خانه و مدرسه را برای او شاد کنید. در این متن اطلاعاتی کلی درباره‌ی شادی کودکان در اختیار شما قرار می‌دهیم.

هنر شاد بودن را به کودکان آموزش دهیم

خوش حالی و خوش بینی باعث موفقیت و سلامتی روحی کودکان می‌شود. امروزه انگیزه‌ی خودکشی در کودکان افزایش یافته و بچه‌های بیشتری به مرکز بهداشت روان جهت درمان مراجعه می‌کنند. با افزایش روز افزون این مشکلات روحی در کودکان متخصصان زیادی تقاضا دارند که در بخشی از آموزش‌های رسمی مدارس هنر شاد زیستن را به کودکان آموزش دهند.

چرا شاد بودن کودکان در مدارس مهم است؟

امروزه علاوه بر معلمان کودکان نیز در تعطیلات آخر هفته احساس خستگی و کسالت می‌کنند. این خستگی ناشی از فعالیت‌های فیزیکی نیست بلکه زندگی عاطفی آزاردهنده یشان، روح آن‌ها را خسته کرده است. در بعضی از مدارس فشار‌های بی‌جایی برای درس خواندن به کودکان وارد می‌شود تا در آینده موفق باشند اما این فشار‌ها فقط روح کودک را فرسایش می‌دهند. مدارس باید به این نکته توجه کنند که کودکان برای موفقیت در آینده به شادی بیشتر و استرس کمتری نیاز دارند.
تحقیقات نشان داده است که مشکلات عاطفی و درگیری‌های ذهنی پیشرفت تحصیلی کودکان را کاهش می‌دهد، کودکان شادتر انگیزه‌ی بیشتری برای کسب نمره‌های عالی دارند.
مشکل دیگر این است که در نظام آموزشی کودکان بعد از دریافت نتایج جشن می‌گیرند اما اگر این جشن در ابتدا گرفته شود ممکن است دانش آموزان نتایج بهتری دریافت کنند.

درس شادی چگونه در مدارس تدریس می‌شود؟

مدارس مجبور به برگزاری این واحد درسی نیستند به همین دلیل هیچ راهنمایی رسمی و دقیقی برای نحوه‌ی تدریس این درس وجود ندارد اما منابع زیادی وجود دارند که مدارس می‌توانند از آن‌ها برای آموزش شاد بودن استفاده کنند. به عنوان مثال مدارس می‌توانند با کمک فیلم‌ها و کتاب‌های انگیزشی مناسب کودکان مهارت‌ها شاد بودن را در کودکان تقویت کنند.

این آموزش‌ها می‌توانند شامل سرفصل‌هایی مانند نحوه‌ی واکنش‌ها در موقعیت‌های مختلف، تأثیرپذیری رفتار از افکار و آگاهی‌هایی درباره‌ی احساسات و عواطف باشد که به کودکان کمک می‌کند در برابر مشکلات و سختی‌های زندگی روحیه‌ی مقاوم تر دو درنهایت زندگی شادتری داشته باشند.
بهترین سن در کودکان برای شرکت در این دوره‌های تقویت مهارت شاد بودن سنین ۶ ال ۱۱ سال است زیرا در این سنین کودکان برای پذیرش تغییرات روحی آمادگی کامل دارند.

ده روش برای شاد کردن کودکان

.

دفترچه یاداشت برای نوشتن موفقیت‌های روزانه

به کودکتان آموزش دهید یک دفترچه برای قدردانی از همه چیز انتخاب کند و در آن هر روز حداقل ۱۰ بار از خود و دیگران بابت اتفاق و کار‌های مختلف تشکر کند، حتی اگر آن روز اتفاقا‌های بدی برای او افتاده است. اینکار باعث می‌شود افکار منفی از آن‌ها دور شود.

خندیدن

زمانی که شما می‌خندید بدن هورمون‌هایی را آزاد خواهد کرد که استرس را از شما دور می‌کند و باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید. می‌توانید برای خنداندن کودکان از فیلم‌ها و کار‌های خنده دار استفاده کنید.

مهربانی‌های غیرمنتظره

به کودکتان یاد بدهید که به دیگران به صورت غیر منتظره محبت کنند زیرا آن‌ها با اینکار حس بهتری نسبت به خودشان دارند.

نوشتن نامه‌ای برای خودشان

به آن‌ها بگویید برای خودشان که در آینده وجود دارد نامه ای بنویسند زیرا اینکار باعث می‌شود انگیزه‌ی بیشتری برای رسیدن به اهدافشان داشته باشند.

تشویق خلاقیت‌های ذهنی

به جای اینکه کودکان را مجبور کنید برای رسیدن به اهدافشان سخت تلاش کنند، آن‌ها را تشویق کنید تا خلاقیت‌هایشان را نشان بدهند.

ورزش کردن

رابطه‌ی مستقیمی بین سلامت جسمی و سلامت روحی وجود دارد، کودکان می‌توانند با انجام فعالیت‌های جسمی سلامت روحی بهتری داشته باشند.

جشن گرفتن برای موفقیت‌هایشان

در بیشتر مدارس دانش آموزان فقط از یک بعد درسی سنجیده می‌شوند و برای دانش آموزان برتر جشن می‌گیرند که اینکار احساس ناخوشایندی در کودکان ضعیف‌تر ایجاد خواهد کرد اما شما باید در خانه موفقیت‌هایی که کودکتان خارج از مدرسه کسب می‌کند را جشن بگیرید تا حس سرخوردگی در کودک ایجاد نشود.

با هم کتاب یا مجله خواندن

با وجود اینکه کودک شما توانایی خواندن کتاب را به تنهایی دارد اما زمانی که شما در کنارش کتاب می‌خوانید حس خوشایندی در او ایجاد می‌کنید.

در اجتماع بیشتر فعالیت کردن

بعضی از کودکان به طور کلی از بودن در جمع کناره گیری می‌کنند اما شما باید به آن‌ها یاد بدهید که کمی بیشتر در اجتماع فعالیت کنند چون گوشه گیری کودکان افکار منفی به سمت ذهنشان جذب می‌کند.

در آغوش گرفتن

اکثر آغوش گرفتن‌ها تنها ۲ یا ۳ ثانیه طول می‌کشد در صورتی که ۷ ثانیه طول می‌کشد مغز انسان این حس خوب را درک کند، پس کودکانتان را حداقل روزی ۷ ثانیه در آغوش بگیرید.

تنها چیزی که معلمان و والدین باید به یاد داشته باشند این است که کودکان بیشتر از هر چیزی به شاد بودن و شاد زندگی کردن نیاز دارند.