چگونه به کودکان آموزش دهیم در یک تیم فعالیت کنند؟

برای آموزش کودکان جهت فعالیت در تیم راهکارهایی وجود دارد. همه‌ی ما در کودکی یا در سنین بالا تر نیاز داریم در گروه‌های مختلف فعالیت داشته باشیم (مانند گروه‌های درسی، تیم‌های ورزشی، گروه‌های شغلی و… ). بهترین دوران برای آموزش روحیه‌ی تیمی، دوران ابتدایی و کودکی است. از این رو باید به کودکانتان آموزش دهید چگونه در یک تیم عضو شوند و فعالیت کنند.

چگونه به کودکان آموزش دهیم در یک تیم فعالیت کنند؟

آن‌ها را در کلاس‌های فوق برنامه‌ی مورد علاقه‌شان ثبت نام کنید، این‌کار به فرزندتان کمک ‌می‌کند در تیم‌ها و گروه‌های مختلف علمکرد خوبی از خود نشان دهد و یادبگیرد چگونه در یک تیم فعالیت کند.

چرا گروهی کار کردن و فعایت در تیم مهم است؟

کلر هلسی، روانشناس بالینی و مشاور والدین می‌گوید:« پیوستن و فعالیت کردن با دیگران، بلوک‌هایی برای ساختن چیز‌های مهم در زندگی است. از سنین کودکی و جوانی باید به فرزندانمان آموزش دهیم چگونه با به اشتراک گذاری عقاید و نظراتشان در گروه‌های مختلف، نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنند. این یک مهارت اجتماعی برای کودکان محسوب می‌شود.»
یاد‌ گرفتن اینکه کودکان چگونه در یک تیم فعالیت کنند، می‌تواند به آن‌ها کمک کند مهارت‌های اجتماعی زیادی مانند صبر، همدلی، سازش، احترام به دیگران و… را تقویت کنند، همچنین کار‌های تیمی به کودکان کمک می‌کند به همدیگر اعتماد کنند و اعتماد به نفس خود را افزایش بدهند.

تشکیل تیم در مدرسه

دوران ابتدایی مخصوصا مقاطع اولیه بهترین دوران برای پرورش روحیه‌ی کار تیمی می‌باشد که داشتن این روحیه نه تنها در دوران مدرسه بلکه در مراحل دیگر زندگی بسیار مهم است.

برای تقویت این روحیه باید تیم و گروه‌های مختلفی در مدرسه تشکیل دهیم تا دانش آموزان بتوانند در کنار یکدیگر فعالیت کنند. با تشکیل تیم‌های زیر می‌توانید روحیه‌ی تیمی را در دانش آموزان تقویت کنید:

تیم حل مسئله: اغلب گروه‌ها در زمینه‌ی علم و فناوری فعالیت دارند ( مانند ساخت یک سازه با اسپاگتی و…) .

همراهی یا کارگروهی: هم‌ گروه کردن دانش آموزانی که در یک درس عملکرد خوبی دارند با دانش آموزانی که در همان درس مشکلاتی دارند.

گروه خواندن کتاب: گروهی است که دانش آموزان در کنار و به نوبت یک کتاب را می‌خوانند و درباره‌ی آن با یکدیگر حرف می‌زنند.

گروه موسیقی: در این گروه کودکان با کمک ابزار‌های موسیقی ساده قطعه موسیقی‌های کوتاه می‌سازند.

گروه‌های اردویی: این گروه در اردو‌ها با مسئولین مدرسه همکاری می‌کنند.

تیم ورزشی: وزش‌هایی مانند، والیبال، فوتبال، ژیمناستیک و… .

گروه بحث‌ کردن: در این گروه‌ها دانش آموزان درباره‌ی یک موضوع ونظرات هم با یکدیگر بحث می‌کنند.

گروه برگزاری مسابقات مدرسه: این گروه‌ برای هم مدرسه‌های خود مسابقاتی را تدارک می‌دهد تا بتوانند در کنار‌ هم به رقابت بپردازند.

حلقه‌های زمانی: در این حلقه یک موضوع داده می‌شود و دانش آموزان در یک زمان معین و به نوبت درباره‌ی آن موضوع صحبت می‌کنند.

انجمن‌های مدرسه: گروهی است که درباره‌ی مسائل مربوط به مدرسه و کلاس‌ با مسئولین مدرسه صحبت می‌کند.

شما با قرار دادن کودکانتان در تیم‌های مختلف می‌توانید علاوه بر بهبود روبط اجتماعی آن‌ها بر کیفیت این روابط نظارت کنید.