به کودک در پیدا کردن دوست مدرسه کمک کنید

به کودک در پیدا کردن دوست مدرسه کمک کنید

کودک زمانی که پا به دنیا می‌گذارد، بسیار مشتاق است تا با دیگران ارتباط برقرار کند و حتی در همان ماه های اول روابط اجتماعی خوبی دارد، پس باید دقت کرد که اگر کودک در سال های اولیه تجربیاتی داشته که تمایل او را برای برقراری ارتباط با دیگر کودکان از بین برده است، با بررسی و یافتن علت این مساله و یا راه حل‌هایی دیگر می‌توانید از همین دوران اولیه و سن دبستان به کودک کمک کنید. شنیدن این جمله که کودک شما در مدرسه دوستی ندارد و تنها مانده و اینکه در اولین اجتماع زتدگی اش نتوانسته با دوستی شبیه به خودش ارتباط برقرار کند برای هر پدر و مادری دردناک است. در قدم اول بدانید که شما نباید برای او دوست پیدا کنید بلکه باید توانایی‌ها و مهارت‌های لازم را برای برقراری روابط با همسالانش به او یاد دهید تا بتواند در آینده در دنیا و زندگی فردی اجتماعی و موفق باشد.
برای برطرف کردن این مساله و هدایت فرزندتان در پیدا کردن دوستان و براقری روابط اجتماعی به راه کارهای زیر دقت کنید.

۱- حضور بیشتر کودک در فضاهای گروهی:

کودک را به فضاهایی که بازی های جمعی انجام می‌دهند مثل پارک ها خانه های بازی و کلاس های ورزشی و هنری ببرید و در این فضا ها به طور مداوم جای کودک را تغییر دهید، تا بتواند با همه ی بچه ها ارتباط بگیرد و بالاخره با یکی دوست شود.

۲- ارتباط بیشتر و نزدیکتر کودک با دوست تازه:

در صورتی که کودک به بچه ای دیگر توجه نشان داد و کم کم سعی در برقراری ارتباط با او کرد یا متوجه شدید کودکی دیگر خود را به فرزندتان نزدیک کرده سعی کنید با خانواده آن کودک ارتباط برقرار کنید و برای آنها قرار پارک، رستوران و سایر تفریحات را بچینید.

۳- از کودک بیشتر درباره سلایقش بپرسید:

با کودک ارتباط خود را نزدیک کنید و بدون اینکه متوجه شود بپرسید که چه کودکانی را برای بازی دوست دارد و چرا مثلا با آن کودک دوست نشده است، تا بتوانید علت عدم برقراری رابطه اش را دریابید.

۴-به کودک یاد دهید که چگونه یک دوست خوب باشد:

و در نهایت راه‌هایی را که کودک شما می‌تواند از طریق آنها یک دوست خوب باشد به او بیاموزید.

به عنوان مثال:

•  به فرزند خود کمک کنید تا ارزش هایش را بشناسد.
  • به او مهارت حرف زدن و شوخی های کلامی یاد دهید.
  • بدون اینکه او را نقد کنید به حرف هایش گوش کنید.
  • خودتان مهربان و اجتماعی باشید نشان دهید.
  • از برقراری ارتباط با دوستانتان خوشحالید.
  • به او نشان دهید که دوستی با دیگران چه فوایدی دارد.

یادگیری برقراری ارتباط اجتماعی در هر مرحله از زندگی می‌تواند برای کودکتان مهم و سرنوشت ساز باشد و موجب پیشرفت و یافتن مسیرهای خوبی در زتدگی، کار و مهارت های تخصصی باشد پس به این امر توجه کنید و همواره در این مسیر از فرزندتان حمایت کنید.

هدف ما پرورش کودکانی شاد است
«مدرسه دخترانه هوشمند سرآمد»